Activiteiten rondom Sheherazade


Muziek, sprookjes en maaltijd

Op 15 en 17 december speelt het Residentie Orkest in Amare Rimski-Korsakovs Sheherazade, dat de sprookjes uit duizend-en-een-nacht verklankt. In de aanloop naar dit concert kun je op 9, 13 en 14 december sprookjes uit Oekraïne, Iran en Somalië beleven door vertellers uit verschillende Haagse wijken. Een strijkkwartet van het orkest begeleidt de vertellers met de betoverende muziek van Rimski-Korsakovs Sheherazade. 

De drie verhalenvertellers uit de Haagse wijken zijn de Oekraïense Oksana Smirnova, de Somalische Mandeeq Warsame en de Iraniër Majid Namdar - zij worden daarin begeleid door Het Haags Verhaal. De musici van het Residentie Orkest zijn de violisten Pieter van Loenen en Gerard Spronk, altvioliste Judith Wijzenbeek en cellist Gideon den Herder.

Datum
zaterdag 9 december 2023 
Locatie Centrale Bibliotheek - Podium B
Adres Spui 68, Den Haag
Aanvang 14.00 uur (inclusief thee na afloop)
Aanmelden

Datum woensdag 13 december 2023 
Locatie Shalomkerk
Adres Vrederustlaan 96 Den Haag
Aanvang 18.15 uur (inloop vanaf 17.30 uur; inclusief maaltijd)
Aanmelden via IDekker@stekdenhaag.nl

Datum donderdag 14 december 2023 
Locatie Vadercentrum Adam
Adres Jonckbloetplein 24 Den Haag
Aanvang 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur; inclusief maaltijd)
Aanmelden via info@haagsevaders.nl

Voor dit project werken we samen met verschillende partners: Haags Verhaal, Taal aan Zee, Taal in de Bieb en Bibliotheek Den Haag, Buurt en Kerkhuis Shalom en het Vadercentrum Adam.

Het doel van dit project is om verschillende wijkbewoners en mensen met diverse achtergronden met elkaar te verbinden, door middel van muziek en sprookjes uit verschillende (en soms ook hun eigen) culturen. Het project is onderdeel van Symphony 2030, de maatschappelijke pijler van het Residentie Orkest en komt voort uit de ambitie om relevant en betekenis vol te zijn voor alle inwoners van de stad, uit alle lagen van de samenleving.