The Residents Stadsorkest

Speel je mee?

The Residents Stadsorkest is voor alle basisschoolkinderen vanaf 8 jaar uit heel Den Haag. Het maakt niet uit of je thuis niet zoveel kunt oefenen, of je al jaren een instrument bespeelt of pas kort geleden bent begonnen – iedereen is welkom om mee te spelen met dit orkest!

 

Het The Residents Stadsorkest draait vooral om plezier hebben in het samen muziek maken. De jonge orkestleden kunnen genieten van de gezelligheid van een orkest, en zitten ‘eerste rang’ om de mooie klanken van de professionele musici die meespelen te bewonderen. De kinderen volgen natuurlijk ook zelf muziekles. Niet per se van bladmuziek waarvoor je noten moet kunnen lezen, maar vooral op het gehoor. Spelenderwijs maken we ons de stukken eigen, door te luisteren, door voor en na te doen en te improviseren. Zingen, bewegen en klappen zijn ook een belangrijk onderdeel van de les.

The Residents Stadsorkest treedt regelmatig op op mooie en bijzondere locaties in Den Haag. Bijvoorbeeld in de Koninklijke Schouwburg, JulianaPlaza, en natuurlijk in het nieuwe huis van het Residentie Orkest: Amare.

Wil jij meespelen met The Residents Stadsorkest? Meld je, met toestemming van je ouders, aan en je hoort er bij!

Contact