Simone Lamsma speelt Sjostakovitsj,
Lawrence Renes leidt Brahms

Datum
Vrijdag 18 februari
Locatie
Concertgebouw, Amsterdam
Tickets
V.a. € 39,00
Musici
Dirigent: Lawrence Renes
Viool: Simone Lamsma
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Dit concert wordt helaas geannuleerd wegens de weersomstandigheden. Kaartkopers worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd door het Concertgebouw.

----

Simone Lamsma in Sjostakovitsj 
‘Fantastisch hoe Sjostakovitsj een atmosfeer schept,’ zei Simone Lamsma enkele jaren terug toen haar opname van het Eerste vioolconcert uitkwam. ‘Omdat hij zijn eigen rouw in het stuk verwerkt, is het heel persoonlijk, en daardoor diep ontroerend.’ Vandaag soleert de veelgeprezen Lamsma bij het Residentie Orkest Den Haag.
 
Brahms 
Brahms’ Eerste symfonie kende een aanloop van vele jaren. Het hielp niet dat Brahms’ omgeving (en stiekem hij zelf) van hem een ‘tiende Beethoven’ verwachtte. Dat werd het ook wel een beetje. De symfonie heeft een heroïsch karakter en kent diverse verwijzingen naar Beethovens Negende symfonie. Maar vooral is hij heel eigen, met twee beeldschone langzame delen. De drie volgende symfonieën zouden overigens heel wat sneller ontstaan. 

Door omstandigheden kan onze vaste gastdirigent Jun Märkl helaas niet komen. We zijn verheugd dat we in dirigent Lawrence Renes een uitstekende vervanger hebben weten te vinden.