Langzaam, donker en baanbrekend

Tsjaikovski’s Pathétique 

27 mei | 20:00
Koop kaarten
Datum
Vrijdag 27 mei
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Tickets
v.a. € 34
Musici
Dirigent: Jader Bignamini
Cello: Leonard Elschenbroich

Met dirigent Jader Bignamini maakte het Residentie Orkest al uitgebreid kennis bij De Nationale Opera in Amsterdam in Puccini’s Madama Butterfly. Dat leidde tot de wens om met elkaar samen te werken in een symfonisch programma. Tsjaikovski’s Pathétique is het resultaat.

Na de One Minute Symphony klinkt het aangrijpende Prayer for the Ukraine van de Oekraïense componist Valentin Silvestrov. Met dit symfonische gebed blijven we in onze gedachten bij de ondraaglijke situatie in Oekraïne en beseffen we dat vrede een groot goed is waarin we voortdurend moeten investeren.

Daarna brengen we het mysterieuze Tweede celloconcert van Sjostakovitsj, met cellosolist Leonard Elschenbroich – regelmatige gast bij het Residentie Orkest. Gecombineerd met Tsjaikovski’s Pathétique, zijn bekendste en laatste symfonie. Laat je meenemen op een reis die een compleet leven samenvat, waarbij in het laatste deel de muziek letterlijk steeds verder wegsterft. Langzaam, donker en baanbrekend. Het ideale programma om samen het eerste seizoen in Amare groot symfonisch af te sluiten. 

Jader Bignamini
Leonard Elschenbroich