Residentie Orkest ft Roos Meijer
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.
Songwriter en muzikant Roos Meijer is zo’n type dat je nodig hebt om de wereld te veranderen: getalenteerd, creatief en geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken. Voor het Residentie Orkest is dan ook de tijd rijp om dit jonge talent een podium te bieden in PAARD. Live laat ze grote indruk achter door haar dynamische set, bijzondere verhalen, onderscheidende schrijfstijl en pure performance. Voor deze speciale avond klinken haar nummers in een orkestrale versie. Verwacht melancholieke alt-folk die het hart raakt, en dat in een klassiek jasje.
Al van jongs af aan voelt Meijer de drang om haarzelf te uiten via muziek en woord. Ze leent haar muziek aan ongehoorde verhalen van mensen van over de hele wereld. Haar EP ‘Maktub’ ging over vluchtelingen en voor haar debuutalbum liet zij zich inspireren door gesprekken die ze voerde met ‘changemakers’; mensen die zich actief inzetten voor de maatschappij.
"Onheilspellende altviolen, de tokkel van een akoestische gitaar en de prachtige stem van Roos Meijer die zich een weg baant door het kale landschap van de instrumentatie"
- The Daily Indie
PAARD
€ 21, ongeplaceerd, alleen staanplaatsen
19.30 uur – deur open
20.15 uur – concert
21.45 uur – einde concert
Voorafgaand aan deze Symphonic Junction geniet je van een voorprogramma met Notes, Beats & Bars.
Bij Notes, Beats & Bars staat improvisatie centraal. Muziek krijgt vorm tijdens jamsessies met rappers van het Haags HipHop Centrum en musici van het Residentie Orkest. Vanuit een verkennend samenspel wordt onder artistieke leiding van jazzviolist en componist Tim Kliphuis de muziek en tekst bedacht en uitgewerkt. Het resultaat is een spannende uitwisseling tussen de twee verschillende muzikale werelden rap en klassiek, inspelend op actuele thematiek die de rappers zelf hebben ingebracht.
In dit voorprogramma komen de thema's mentale gezondheid en stress bij jongeren, duurzaamheid, armoede vanuit het kind gezien en de menselijke maat aan bod in 4 verschillende raps die samen één 'Rapsodie' vormen. Tijdens de jamsessies hebben de musici muziek bedacht die zou kunnen passen bij de verschillende thema's van de raps. Zo zijn er bijvoorbeeld fragmenten van Sjostakovitsj te horen bij het thema over stress en chaos in het hoofd, en de melodie van de Moldau van Smetena paste mooi bij het thema over duurzaamheid.