Genre-grenzen op rekken

SLAGWERK DEN HAAG x JAMESZOO x RESIDENTIE ORKEST

19 oktober
  • 19 oktober | 20:00
Paard, Den Haag

Datum
Dinsdag 19 oktober
Start
20:00 uur
Tickets
€20

Electronica
Jameszoo
Percussie
Slagwerk Den Haag
Strijkkwartet
Residentie Orkest Den Haag
Naar Paard.nl

Begin 2020 kreeg Jameszoo toegang tot Slagwerk Den Haag hun expertise en de enorme snoepwinkel aan instrumenten in hun studio. De ‘naïeve computer jazz’ waarmee Jameszoo de afgelopen jaren stormenderhand (met onvoorwaardelijke steun van Brainfeeder) de wereld veroverde, maakt hem een ideale partner om samen op verkenning uit te gaan en genre-grenzen op te rekken. Een concert met (nieuwe) muziek van Jameszoo in een Slagwerk Den Haag-setting! Op het podium worden Jameszoo en Slagwerk Den Haag aangevuld met strijkkwartet van Het Residentie Orkest.

Slagwerk Den Haag
Het in 1977 opgerichte Slagwerk Den Haag is een multi-disciplinair collectief dat met hun vrije invulling wereldwijd al hoge ogen gooide. Of het nou op ‘traditionele’ slagwerkinstrumenten is of op paardenkaken en een glazen instrumentarium. Het collectief maakt er hoe dan ook een optreden van om stijl van achterover te slaan.

Jameszoo
Vroeger was Mitchel van Dinther (zoals Jameszoo eigenlijk heet) begenadigd taekwondoka. Toen een blessure roet in het eten strooide, veranderde de atleet van missie en werd de dojo ingeruild voor de draaitafel. Toen de DJ in 2013 aan de Red Bull Music Academy in New York mocht studeren ontmoette hij de mensen achter Flying Lotus, waaronder bassist Thundercat, en ontwikkelde Jameszoo zich tot een van de spannendste nieuwe jazz-artiesten van het moment. Met zijn naïeve computer jazz weet de muzikant keer op keer zichzelf te vernieuwen.