Het Middagconcert

Anja Bihlmaier leidt Residentie Orkest in Tsjaikovski

Datum
dinsdag 27 december
Locatie
Concertgebouw, Amsterdam
Kaarten
V.a. € 18,-
Musici
Dirigent: Anja Bihlmaier
Viool: Stefan Jackiw
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Ook overdag beleef je de mooiste muziek in Het Concertgebouw. Vandaag Tsjaikovski’s Vijfde symfonie en Sibelius’ Vioolconcert. Anja Bihlmaier leidt het Residentie Orkest Den Haag, Stefan Jackiw soleert.

Anja Bihlmaier in Tsjaikovski
Sinds kort is Anja Bihlmaier de vaste chef van het Residentie Orkest Den Haag. Een functie waar ze zich ontzettend op verheugde, vertelde ze aan Omroep West. ‘De interessante dingen in het leven zijn de risico's en de echt heel sterke emoties, echt heel zacht, heel sterk. Dat gaan we doen, dat willen ze doen en dat vind ik zo ontzettend leuk.’ Grote gevoelens zijn er alvast volop in Tsjaikovski’s Vijfde symfonie. Geschreven in een idyllisch buitenhuisje in de heuvels rond Moskou, met herinneringen aan Florence. Een wals die Tsjaikovski daar ooit op straat hoorde komt langs. Donker en licht wisselen af in dit melancholieke maar kleurrijke werk.

Stefan Jackiw speelt Sibelius
Violist Stefan Jackiw werd door de Boston Globe geprezen om zijn intelligente en sensitieve spel. De Amerikaan bespeelt de grote wereldpodia, maar is ook online populair: geregeld deelt hij inkijkjes in zijn werkproces. Jackiw soleert bij het Residentie Orkest in Sibelius’ Vioolconcert. Een ode aan het lievelingsinstrument van de componist.

Anja Bihlmaier
Stefan Jackiw