It's all Dvořák

Julian Steckel speelt Dvořáks Celloconcert

datum
zaterdag 01 oktober
Locatie
Concertgebouw, Amsterdam
kaarten
V.a. € 39,-
musici
Dirigent: Jonathan Bloxham
Cello: Julian Steckel
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Een uitvoering van Dvořáks Celloconcert was de start van Julian Steckels wereldwijde carrière. Vandaag soleert hij bij het Residentie Orkest Den Haag. Dirigent Jonathan Bloxham leidt ook Dvořáks Vijfde symfonie.

Julian Steckel in Dvořák
Met zijn uitvoering van Dvořáks Celloconcert  won Julian Steckel de ARD Musikwettbewerb-competitie. Het was de start van een wereldwijde carrière. Hij laat de ziel van de cello zien, schreef de Nieuw-Zeelandse pers. Steeds meer, bevestigt Steckel op zijn website: ‘Als vertolker ben ik mijn innerlijk leven steeds meer gaan vertrouwen, en het publiek steeds meer toe gaan laten. Het is juist kwetsbaarheid die je sterker maakt als musicus.’ Het Celloconcert  met zijn vele emotionele uitersten, past buitengewoon goed bij Steckel.

Dvořáks Vijfde symfonie
Het Residentie Orkest speelt daarnaast de Vijfde symfonie. Dit weelderige werk laat goed horen dat Dvořák aan zijn ‘Slavische periode’ was begonnen. Hij verwerkt allerlei Boheemse invloeden in de geliefde symfonie. Die wordt geleid door de Britse dirigent Jonathan Bloxham. Na een eerdere loopbaan als cellist maakt Bloxham nu naam als dirigent. Collega’s als Paavo Järvi prijzen zijn techniek en diep muzikaal inzicht.

Jonathan Bloxham
Julian Steckel