Boris Giltburg opent seizoen Het Zondagochtend Concert met Ravel

Het Zondagochtend Concert

datum
zondag 04 september
Locatie
Concertgebouw, Amsterdam
kaarten
V.a. € 25,-
musici
Dirigent: Anja Bihlmaier
Piano: Boris Giltburg
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Pianist Boris Giltburg opent het nieuwe seizoen Het Zondagochtend Concert van Het Concertgebouw en AVROTROS met Ravels jazzy Pianoconcert in G. Een werk dat hem ‘pure blijdschap’ bezorgt. Het Residentie Orkest Den Haag, geleid door Anja Bihlmaier, speelt ook Moesorgski’s Schilderijententoonstelling.

Boris Gilrburg speelt Ravels Pianoconcert in G
Pianist Boris Giltburg was al eens ‘huisartiest’ van het Residentie Orkest Den Haag en onderhoudt sindsdien een warme band met het door Anja Bihlmaier geleide ensemble. Samen openen zij het nieuwe seizoen Het Zondagochtend Concert van Het Concertgebouw en AVROTROS. Giltburg soleert in het jazzy Pianoconcert in G van Ravel, een van zijn favoriete componisten. Op zijn blog schrijft hij hoe het werk hem als uitvoerder ‘pure blijdschap’ bezorgt. Vanwege de uitbundige energie die er doorheen stroomt, maar ook door Ravels typerende melancholie, die nooit zwaar op de hand wordt.

Anja Bihlmaier leidt Moesorgski
Anja Bihlmaier leidt daarnaast Moesorgski’s bloemrijke Schilderijententoonstelling. De componist voert de luisteraar langs een aantal beeltenissen van het Franse stadsleven, Russische sprookjes en het Poolse platteland. Moesorgski schreef het kleurrijke stuk voor piano, en er bestaan vele al even bonte bewerkingen van. Die van Ravel is het meest geliefd: vol saxofoons en met een feestelijk Frans tintje.

Anja Bihlmaier
Boris Giltburg