Een ode aan het Chanson!

Residentie Orkest ft. Tess Merlot

Datum
zaterdag 25 november
Locatie
Paard, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 19,-
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.
"Ik kijk er enorm naar uit om mijn favoriete Franse chansonklassiekers én mijn eigen liedjes samen met deze geweldige musici voor het publiek te spelen"

- Tess Merlot

Of Tess Merlot nu optreedt in een kleine bezetting, haar complete band of een heel orkest, ze doet dit met een onweerstaanbaar joie de vivre en grenzeloze energie. Het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook robuust zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte. Op 25 november geeft ze samen met het Residentie Orkest Den Haag alles om een romantische en groteske show neer te zetten. Verwacht bij deze Symphonic Junction een heerlijk gelukzalige avond waarbij het geen ramp is als er wijn wordt gemorst.

De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in. Sindsdien is de muziek niet meer gestopt. Ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met eigen werk en chansonklassiekers van onder andere Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour zal ze je van je sokken afblazen.

Symphonic Junction: de grens van klassiek
Het Residentie Orkest en Paard geven sinds tien jaar met succes een avontuurlijke reeks concerten onder de noemer ‘Symphonic Junction’.

"Het podium delen met het Residentie Orkest staat al op mijn bucketlist sinds de eerste editie van Symphonic Junction. Ik heb altijd van muziek in orkestsetting gehouden. In de muziek raak ik graag overweldigd, en niets is zo meeslepend en ontroerend als een krachtig orkestarrangement. "

- Tess Merlot