Stap in een sprookjeswereld

Zwanenmeer

(alle leeftijden)
  • 08 februari | 11:00
  • 08 februari | 13:30
Kies datum en tijd concert
Koop kaarten
Datum
zaterdag 08 februari -
zaterdag 08 februari
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 11,-
Musici
Dirigent: Chloe Rooke
Regie: Fons Merkies

Dit sprookje gaat over een prins die verliefd wordt op een beeldschone zwaanprinses, Odette. Zij is betoverd door een boze tovenaar en kan alleen een mens worden als iemand haar echt liefheeft. Maar de tovenaar wil dat voorkomen en stuurt zijn dochter, die sprekend op de zwaanprinses lijkt, naar het bal van de prins. Kan de prins de echte zwaanprinses herkennen?

Het Zwanenmeer is een prachtige voorstelling met muziek van Tsjaikovski. Hij gebruikt verschillende melodieën om de personages en hun gevoelens te laten horen. Zo klinkt er een droevig en sierlijk thema als Odette zich voorstelt aan de prins, een vrolijke en sprankelende wals als de prins zijn verjaardag viert, en een spannend en dreigend motief als de tovenaar zijn plannen smeedt. Het betoverende poppenspel, de animaties, het decor en het spel brengen dit prachtige sprookje tot leven. 

Ontdek onze Instrumententuin en speel mee!
Ben je nieuwsgierig naar instrumenten? Ontdek hoe leuk het is om te toeteren, tokkelen en drummen met de musici van het orkest. De Instrumententuin is een uur voor of na het concert voor je geopend.