Symphony in the Park

Zuiderpark

zomerconcert

01 september | 19:30
Koop kaarten
Datum
zondag 01 september
Locatie
Zuiderparktheater, Den Haag
Kaarten
€ 14,-
Musici
Dirigent: Kerem Hasan

Laat je meeslepen in een betoverende avond vol muziek en liefde, omarmd door de stad. Neem in het park plaats tussen je stadsgenoten, en ontdek hoe luchtig, dramatisch én flirterig klassieke muziek kan zijn. Het Zuiderparkzomerconcert brengt heel Den Haag samen in hartje zomer.

Het park staat vandaag in het teken van romantiek en drama. Tsjaikovski schreef zijn Ouverture-fantasie over het beroemdste liefdeskoppel ter wereld: Romeo en Julia. Met de uitgestrekte klanken van althobo en altviolen voel je een onrustig verlangen ontluiken, terwijl de hoorns, hartverscheurend zuchtend, hun tegenstem laten horen – een melodie waarin je kunt verdrinken. Ervoor wordt je hart gelukkig ook verlicht, met de traditioneel speelse Hongaarse klanken van Zoltán Kodály met zijn meesterwerk Dansen uit Galanta en klinkt als opening het bruisende Carnaval van Dvořák. Dirigent Kerem Hasan verbindt deze avond generaties en muziekstijlen onder de zwoele Haagse zomerhemel.

Het Zuiderparkzomerconcert is onderdeel van Symphony 2030 – RO in de Wijk, een initiatief van het Residentie Orkest. Onder de vlag RO in de Wijk verbindt het orkest jong en oud, buurtbewoners en de stad met de kracht van muziek.

"Het Zuiderparkzomerconcert staat voor ontmoeting, midden in de stad, middenin de zomer en middenin het hart"

-