Zondagochtend

Kabalevski & Dvořák

Datum
zondag 13 oktober
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent: Valentina Peleggi
Cello: Kian Soltani
13 oktober | 11:00
Koop kaarten
Dit concert is onderdeel van de serie Zondagochtend.

Zondagochtendmuziek voor de ziel
Ontdek bij het Residentie Orkest de magie van de zondagochtend: een moment om te ontsnappen, te ontspannen en te genieten van geeststrelende symfonieën. Deze ochtend reis je met de zon op je gezicht, van het Boheemse platteland naar een vrolijk bal, waar de violen jubelen en de pauken dreunen. De cello gooit zijn zwierige charme in de strijd, met een uitdagende knipoog naar orkest én luisteraar.

Onze voormalige artist in residence (2018-2019), stercellist Kian Soltani, roept nog meer verbeelding op met zijn uitvoering van Dmitri Kabalevski's virtuoze Tweede celloconcert. Dit unieke stuk, geworteld in de neoklassieke Sovjet-traditie, toont de cello als een dappere protagonist, die door een reeks uitdagingen navigeert, soms gesteund, soms tegengesproken door het orkest. Je voelt de adrenaline, de strijdlust en de opwinding van het avontuur. Terugkerend dirigent Valentina Peleggi ontfermt zich over de invloeden uit de volksmuziek, maar brengt haar eigen typerende drive en expressie mee naar Den Haag.

Muzikale kinderworkshop  
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 4,00 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Reserveer hier de workshop.