RO NOW / EXTRA

Brahms 1 

29 maart | 20:30
Koop kaarten
Datum
zaterdag 29 maart
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent: Jun Märkl
Harp: Mathilde Wauters
Dit concert is onderdeel van de serie RO NOW.

De beste klassieke muziek, kort en krachtig!
RO NOW geeft glans aan je weekend. Trakteer jezelf op muzikale topwerken die je oren doen spitsen. Met vooraf een verhelderende intro van de dirigent, geïllustreerd door het orkest met enkele voorbeelden. Zo voel en beleef je meer tijdens het luisteren. Deze editie: Johannes Brahms werkte meer dan twintig jaar aan zijn Eerste symfonie en ontsnapte aan de schaduw van Beethoven door een beeldschone hommage aan diens Negende te componeren.

Hoe volg je de grootste meester van jouw tijd op? Brahms was voorzichtig en eervol. Je kunt met recht zeggen dat de Eerste symfonie gesmeed is, opnieuw en opnieuw, opgepoetst en fijngewreven tot de componist het zeker wist. Zijn eigen stempel is niet te ontkennen: innovatief en meeslepend met een breed scala aan orkestrale kleuren en texturen. Brahms gebruikte een verscheidenheid aan akkoorden, modulaties en contrapunt om de symfonie een rijke en subtiele klank te geven, die soms verrassend en onverwacht was. Onze vaste gastdirigent Jun Märkl doet eer aan alle nuances, conflicten en resoluties in de compositie. En verder vanavond: Mathilde Wauters op de harp tijdens het contrastrijke Danse sacrée et danse profane van Debussy.

RO NOW Extra
Een bijzondere RO NOW waarin we samen met ons publiek dieper in een thema duiken.  Met als vertrekpunt de muziek en de componisten, vragen we specifieke experts hun licht te laten schijnen op de vaak tijdloze en universele thema’s die aan bod komen.

We claimen niet dat we de antwoorden hebben. Wel denken we dat onze muziek zich perfect leent om in dit jachtige leven even de tijd te nemen voor verdieping.