RO NOW / EXTRA

Alpensymfonie

16 november | 20:30
Koop kaarten
Datum
zaterdag 16 november
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent: Jun Märkl
Dit concert is onderdeel van de serie Young Classic.

RO NOW geeft glans aan je weekend. Trakteer jezelf op muzikale topwerken die je oren doen spitsen. Met vooraf een verhelderende intro van de dirigent, geïllustreerd door het orkest met enkele voorbeelden. Zo voel en beleef je meer tijdens het luisteren. Richard Strauss neemt ons deze editie mee op een muzikale reis door de Alpen, van de nachtelijke duisternis tot de stralende zonsondergang. Een absoluut majestueus hoogtepunt.

Met ruim honderd musici brengen we Eine Alpensinfonie ten gehore. Samen beschrijft het orkest een sublieme bergtocht, die vanuit de stilte van de nacht, naar een nevelige ochtend, langs bloemen, jagers en ruisend gewas, je naar de bergtop leidt. Het stormt, de sterren schitteren en de sneeuw is koud, maar het uitzicht beneemt je de adem. In een bijzondere samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag, vergezellen ons de studenten om dit verhaal in 22 delen te vertellen. Majestueus is het kernwoord, in zowel de statigheid van de bergwereld, als door de massieve orkestbezetting.

RO NOW Extra
Een bijzondere RO NOW waarin we samen met ons publiek dieper in een thema duiken.  Met als vertrekpunt de muziek en de componisten, vragen we specifieke experts hun licht te laten schijnen op de vaak tijdloze en universele thema’s die aan bod komen.

We claimen niet dat we de antwoorden hebben. Wel denken we dat onze muziek zich perfect leent om in dit jachtige leven even de tijd te nemen voor verdieping.