RO NOW / EXTRA

Alpensymfonie

Datum
zaterdag 16 november
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent: Jun Märkl
16 november | 20:30
Koop kaarten
Dit concert is onderdeel van de serie Young Classic.
Ga mee op een muzikale reis, verteld door een van de grootste symfonische bezettingen ooit.

Vanuit het dal neemt Richard Strauss ons mee naar het dak van de Alpen. Voel de kracht van de berg. Laat je overdonderen hoe de muziek kleur geeft aan de fantastische natuur en de gigantische vergezichten. Voel je tegelijkertijd bescheiden en dankbaar op de flanken van deze prachtige berg. Omhoog, hoger. Daar waar de lucht ijl is en het weer guur geniet je uiteindelijk van het overweldigende gevoel van het bereiken van de top.
Deze reis brengt je van de grootsheid van buiten naar de intieme stilte van binnen. Dit is de Alpensymfonie. Deze reis moet je maken.

Met ruim honderd musici brengen we Eine Alpensinfonie ten gehore. Samen beschrijft het orkest een sublieme bergtocht, die vanuit de stilte van de nacht, naar een nevelige ochtend, langs bloemen, jagers en ruisend gewas, je naar de bergtop leidt. Het stormt, de sterren schitteren en de sneeuw is koud, maar het uitzicht beneemt je de adem. In een bijzondere samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag, vergezellen ons de studenten om dit verhaal in 22 delen te vertellen. Majestueus is het kernwoord, in zowel de statigheid van de bergwereld, als door de massieve orkestbezetting.

RO NOW Extra
Een bijzondere RO NOW waarin we samen met ons publiek dieper in een thema duiken.  Met als vertrekpunt de muziek en de componisten, vragen we specifieke experts hun licht te laten schijnen op de vaak tijdloze en universele thema’s die aan bod komen.

We claimen niet dat we de antwoorden hebben. Wel denken we dat onze muziek zich perfect leent om in dit jachtige leven even de tijd te nemen voor verdieping.