Symphonic Junction

RO × Joep Beving

Extra show!

Datum
zondag 29 september
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 36,-
Musici
Dirigent: Gijs Kramers
Concept & piano: Joep Beving
29 september | 20:15
Koop kaarten
Wegens enorme belangstelling geeft Joep Beving op zondag 29 september een EXTRA SHOW in Amare!

Joep Beving komt voor een exclusieve show terug naar Den Haag! Joep Beving, één van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld, bundelt zijn krachten met het Residentie Orkest en PAARD. De pianist die we kennen van zijn minimalistische en introspectieve composities werkt voor het eerst samen met een heel orkest. De eerste show was al snel uitverkocht, daarom hebben we op 29 september een extra show van deze bijzondere Symphonic Junction in Amare gepland!

Pianist Joep Beving maakt sinds 2015 grote indruk met zijn minimalistische en introspectieve composities, of naar eigen zeggen ‘’toegankelijke muziek voor complexe emoties’’.  Bevings muziek past in de neoklassieke pianostroming waartoe ook Olafur Arnalds en Nils Frahm behoren. Hij weet daar een volstrekt eigen intimiteit aan toe te voegen waardoor hij wordt gezien als een ware sensatie binnen de hedendaagse klassieke muziek.

Joep Beving over het concert: “Corona heeft de live beleving van mijn album Henosis in de kiem gesmoord. Het is fantastisch om sommige stukken van dat album eindelijk hernieuwd op de bühne te kunnen brengen en nog wel in een arrangement voor orkest. Daarnaast is het voor mij een prachtige kans om nieuwe muziek naar het publiek te brengen waar ik solo nooit de kans voor heb. We zijn het programma nog aan het finetunen maar ik hoop ook een aantal premières te kunnen presenteren. Mijn dank aan het Residentie Orkest voor het vertrouwen en deze kans is groot!”

Beeld © Anna Rosenthal