Zondagochtendconcert

Mozart & Haydn

07 april | 11:00
Koop kaarten
Datum
zondag 07 april
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent: Jan Willem de Vriend
Viool: Maria Milstein
Dit concert is onderdeel van de serie Zondagochtend.

Bij het Residentie Orkest wordt de zondagochtend je favoriete moment van de week. Nog even onthaasten, met een symfonische massage voor je gedachten. Je hoort de mooiste muziek tijdens onze zorgeloos zonnige zondagochtendconcerten. Deze ochtend Mozarts Sinfonia concertante: aangrijpend mooi, beweeglijk, virtuoos en luchtig.

In handen van prijswinnend topvioliste Maria Milstein, onze aanvoerder altviool Hannah Strijbos en geliefd gastdirigent Jan Willem de Vriend wordt Mozarts Sinfonia concertante een van de mooiste werken voor strijkinstrumenten. De gastdirigent neemt ook Haydns laatste symfonie mee, nummer 104. Die laatste was de kroon op zijn werk. En dat hoor je! Zijn Symfonie nr. 104 is groots, expressief, vol vreugde en ja, je hoort het goed aan het eind: dat zijn Londense straatgeluiden en verkoopkreten van de markt.

Muzikale kinderworkshop 
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 3,50 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Reserveer hier de workshop.

Zin in klassiek, maar niet zeker van je keuze? Ontdek met de Keuzehulp Klassiek het concert dat bij jou past.