Zondagochtendconcert

Beethoven & Mozart

10 december | 11:00
Koop kaarten
Datum
zondag 10 december
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent: Jun Märkl
Viool: Josef Špaček
Dit concert is onderdeel van de serie Zondagochtend.

Bij het Residentie Orkest wordt de zondagochtend je favoriete moment van de week. Nog even onthaasten, met een symfonische massage voor je gedachten. Je hoort de mooiste muziek tijdens onze zorgeloos zonnige zondagochtendconcerten. Vandaag laat Beethoven je vioolklanken op z’n mooist horen.

Luister hoe lieflijk van toon, hoe sierlijk. En dan weer pittig en eigenwijs. Beethoven schreef hét vioolconcert der vioolconcerten. Zijn Vioolconcert is van een ontroerende schoonheid. Verfijnd en virtuoos gespeeld door onze artist in residence Josef Špaček. Blazers spelen een belangrijke rol in Mozarts Haffnersymfonie. Vaste gastdirigent Jun Märkl laat met een dramatisch begin, langzame strijkers, menuetten en een wervelend slot horen wat Haffner is: een kernachtige symfonie. Dat wordt een zondag die nog lang doorklinkt.

Muzikale kinderworkshop 
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 3,50 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Reserveer hier de workshop.

 

Zin in klassiek, maar niet zeker van je keuze? Ontdek met de Keuzehulp Klassiek het concert dat bij jou past.