Ontmoet de sterren van morgen

Toptalent in Amare

Datum
vrijdag 15 september
Locatie
Amare
Kaarten
Vanaf € 13,-
Musici
Dirigent: Chloe Rooke
Solisten: Nikola Meeuwsen (piano), Coraline Groen (viool)
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

De passie spat van de drie jonge musici van vanavond: dirigent Chloe Rooke, pianist Nikola Meeuwsen en violiste Coraline Groen zijn de sterren van morgen. Prijswinnende talenten die je, jong als ze zijn, gepassioneerd meevoeren in een romantisch avontuur met werken van Vaughan Williams, Schumann, Sibelius en Beethoven.

De Haagse pianist Nikola Meeuwsen is een van de grootste pianotalenten van Nederland. Hij won in 2019 de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award en in 2022 de Grachtenfestival-prijs. Zijn vertolking van het weinig uitgevoerde Pianoconcert van Clara Schumann wordt fascinerend. Coraline Groen won in 2020 het Vioolconcours Oskar Back. Zij speelt vanavond het adembenemend mooie The Lark Ascending van Vaughan Williams. Dirigent Chloe Rooke won in 2021 met haar tomeloze energie en aanstekelijk plezier de publieksprijs van de vooraanstaande Donatella Flick LSO Conducting Competition en was prijswinnaar van de International Conducting Competiton Rotterdam. Drie talenten die zonder twijfel je hart raken.

"Coraline Groen demonstrated exhilarating thrusts of energy, often capped off by magnificent cadential trills. [...] she and the Residentie Orkest were as if one"

- Laurence Vittes - Seen and Heard International

Coraline Groen (foto: Sjoerd Derine)
Nikola Meeuwsen (foto: Foppe Schut)
Chloe Rooke (foto: Christian Larsen)