Betovering voor de kerst

Sheherazade

Datum
vrijdag 15 december -
zondag 17 december
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 34,-
Musici
Dirigent: Anja Bihlmaier
Piano: Yeol Eum Son
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Het paleis van de sultan. Sheherazade vertelt sprookjes uit Duizend-en-een-nacht. Vertellingen die de Russische componist Rimski-Korsakov sfeervol verklankt in zijn betoverende Sheherazade. Een gepassioneerd en majestueus meesterwerk waarin elke sectie van het Residentie Orkest een hoofdrol heeft. Magisch is ook Ravels Pianoconcert voor de linkerhand, gespeeld door de fantastische Yeol Eum Son. De artist in residence van vorig seizoen vervolgt vanavond haar muzikale reis bij het Residentie Orkest.

De veelbelovende pianist Paul Wittgenstein verloor in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm. Vandaar dat Ravel zijn Pianoconcert voor de linkerhand schreef. Vorig seizoen speelde toppianiste Yeol Eum Son met het Residentie Orkest onder leiding van Anja Bihlmaier Ravels Pianoconcert in G. Net zo enthousiast en gepassioneerd zullen ze nu het Pianoconcert voor de linkerhand brengen. Beide werken zullen samen op cd verschijnen. Rimski-Korsakovs Sheherazade past mooi in deze sfeervolle dagen voor kerst. Even tijd om romantisch weg te dromen in een symfonische sprookjeswereld.

"The pianist Yeol Eum Son demonstrated her virtuosity with a powerful sound in the left hand, electrifying in the arpeggios and glissandi. Ravel’s work pleased the audience, as did Yeol Eum Son’s interpretation"

- Scherzo

Anja Bihlmaier
Yeol Eum Son