RO NOW
De beste symfonische muziek, kort en krachtig!

Stravinsky & Wantenaar

Datum
vrijdag 15 maart
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent: Anja Bihlmaier
Accordeon: Vincent van Amsterdam
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over de muziek, geïllustreerd met voorbeelden door het orkest. Na afloop kun je lekker blijven hangen in de foyer waar live muziek klinkt en de biertjes koud staan. De eerste drankjes zijn van ons!

Een avond vol verrassingen
Vanavond ben je getuige van een première in Den Haag! Mathilde Wantenaar schreef voor het Residentie Orkest en de Nederlandse accordeonist Vincent van Amsterdam haar Concert voor accordeon en orkest. De veelzijdige, Nederlandse componist schreef opera's, concerten, orkestwerken en voor zangers en koren. Haar stijl? Lyrisch, betoverend en eclectisch. Haar doel? Mensen raken met haar muziek. Chef-dirigent Anja Bihlmaier voert je daarna mee in de wervelende muziek van Stravinsky’s ballet Petroesjka. Het ballet is gebaseerd op een Russisch volkssprookje over liefde en jaloezie. Krachtige, kleurrijke muziek, die ook zonder ballet staat als een huis.

Dit concert is in samenwerking met Festival Dag in de Branding.

Als onderdeel van Festival Dag in de Branding gaat Carine Lacor van NPO Klassiek in gesprek met Mathilde Wantenaar en twee andere componisten om erachter te komen wat hen beweegt. Dit gesprek vindt om 19.15 uur plaats in Amare (de Swing, links van de garderobe) voorafgaand aan het concert.