Haags en feestelijk!

Prinsjesdagconcert

Datum
dinsdag 19 september
Locatie
Amare
Kaarten
Vanaf € 34,-
Musici
Dirigent: Anja Bihlmaier
Viool: Josef Špaček
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Een nieuw seizoen en een nieuwe artist in residence. Met trots presenteren we de internationale topviolist Josef Špaček die tijdens het traditionele Prinsjesdagconcert van het Residentie Orkest een klassieker van Dvořák laat klinken. Veelzijdig, jong en tijdloos – Špaček belooft het seizoen op prachtige wijze te openen.

Josef Špaček is jong, maar nu al een groot en imponerend solist. Spraakmakend, ook vanwege de geloofwaardige manier waarop hij je rechtstreeks weet te raken. De lyrische motieven en ferme roep om aandacht van de Tsjechische componist Dvořáks warme en zonnige Vioolconcert zijn hem op het lijf geschreven. Een spannende kennismaking met een passievolle violist, wiens grote repertoire we vaker gaan horen in onze concertzaal. Vanavond hoor je ook Smetana’s De Moldau en Debussy’s La Mer. Soms zacht stromend, dan weer ritmisch druppelend of woest golvend: chef-dirigent Anja Bihlmaier voert je over kronkelende rivieren en de mysterieuze gevaren van de zee.

"Josef Špaček's performances of a wide range of repertoire demonstrate his astonishing articulation and athleticism and a richness and piquancy of timbre."

- The Scotsman / The Telegraph

Anja Bihlmaier
Josef Špaček
Meer weten over onze nieuwe artist in residence Josef Špaček?