Met onze artist in residence

Mozart, Beethoven & Stravinsky

Datum
vrijdag 08 december
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 34,-
Musici
Dirigent: Jun Märkl
Viool: Josef Špaček
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Virtuoos, speels, subtiel en dramatisch. Beethoven schreef hét vioolconcert der vioolconcerten. Dat hoor je niet alleen, dat voel je. Majestueus en van ongekende schoonheid. Verfijnd en vurig gespeeld door topviolist Josef Špaček, onder leiding van vaste gastdirigent Jun Märkl. Ook Mozarts Haffnersymfonie brengt licht. Wel zo prettig in deze donkere dagen.

Vanavond overweldigt het Residentie Orkest je met de Haffnersymfonie van Mozart. Jun Märkl houdt met lyrische strijkers de prominente blazers tot de laatste paukenslag in toom. En net als bij Beethovens Vioolconcert is heel soms een klein, subtiel gebaar van onze gastdirigent daarvoor al voldoende. Genoeg om onze artist in residence Josef Špaček met zijn soloviool vrij spel te geven. Tussen Beethoven en Mozart horen we vanavond nóg een wonderkind: Igor Stravinsky. Je hoort de Russische strijkerstraditie in zijn Concerto in D.

"Josef Špaček is een van de fascinerende artiesten van dit moment. Hij weet op indrukwekkende wijze noten van de meest uiteenlopende componisten vanuit de partituur te tillen en te vertalen in persoonlijke en integere verhalen"

- Sven Arne Tepl, algemeen en artistiek directeur Residentie Orkest

Jun Märkl
Josef Špaček