Intense romantiek

Mahler & Franck

Datum
zondag 21 april
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 34,-
Musici
Dirigent: Andrew Grams
Bariton: Manuel Walser
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Hoor je dat kleine melodisch motiefje? Luister hoe het uitgroeit tot hét grote thema van César Francks Symfonie in d. Franse romantiek verklankt in een van de meest geliefde symfonieën, gebracht door het Residentie Orkest onder leiding van gastdirigent Andrew Grams. Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen zit vol hartzeer, gevoelig gezongen door prijswinnend bariton Manuel Walser. Kwetsbaarheid klinkt ook door in The Louder the Birds Sing van Angela Elizabeth Slater. Ze schreef het tijdens de coronalockdown en won daarmee de Gaudeamus Composition Award.

Mahler vond het leven maar zwaar. Zelfs een levenslustig lied eindigt verdrietig in zijn Lieder eines fahrenden Gesellen. Een meesterwerk over een afgewezen jongeman, verteerd door verdriet, woede en eenzaamheid. Bariton Manuel Walser is een van de meest opvallende stemmen van de Wiener Staatsoper. Na Mahlers droefenis laat hij je wegdromen met Wagners O du, mein holder Abendstern uit Tannhäuser. In het prijswinnend The Louder the Birds Sing verklankt de jonge Slater wat de lockdown met ons gedaan heeft. Terugkerend gastdirigent en publiekslieveling Andrew Grams eindigt met de grootse orkestratie van César Francks enige symfonie, een werk vol fraaie melodieën en harmonieën.

"Met een unieke combinatie van intensiteit, enthousiasme en technische helderheid heeft de Amerikaanse dirigent Andrew Grams een uitstekende reputatie opgebouwd met zijn dynamische concerten"

-

Andrew Grams
Manuel Walser