Festival

Lera Auerbach
in Den Haag

Datum
vrijdag 20 oktober
Locatie
Amare
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent & Piano: Lera Auerbach
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Het Residentie Orkest en hedendaagse muziek gaan al jarenlang samen. Vanavond dirigeert Lera Auerbach ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag haar Vijfde symfonie ‘Paradise Lost’. Een première voor Nederland. Auerbach is een van de grote componisten van onze tijd en haar oeuvre omvat symfonieën, concerten, opera’s, werken voor koor, balletten, strijkkwartetten, viool- en pianowerken. Ze schitterde in de grote zalen van de wereld. Hoe bijzonder dat ze haar vijftigste verjaardag in Den Haag viert!

Vanachter de vleugel leidt Lera Auerbach zelf Mozarts dramatische Pianoconcert nr. 20, zoals de grote meester dat ook deed. Daarna volgt de Nederlandse première van haar eigen Symfonie nr. 5, over Adam en Eva met als toegevoegde titel ‘Paradise Lost’. Na een treurmars om verloren paradijzen roepen harp, klokkenspel en vibrafoon een onwerkelijke, magische alternatieve wereld op.

"Lera is een vrouw met een tomeloze energie en talloze ideeën. Ze schrijft boeken, maakt prachtige bronzen beelden, doet aan parachutespringen, maar bij ons speelt ze het Pianoconcert nr. 20 van Mozart en dirigeert ze de Nederlandse première van haar Vijfde symfonie. Een artiest met een heel eigen taal, ik verheug me op haar komst."

- Sven Arne Tepl

Lera Auerbach
Het concert van vanavond is onderdeel van het meerdaagse Lera Auerbach Festival in Amare.