Finale Oscar Back Concours

Residentie Orkest speelt Mendelssohn en Lalo

Datum
zaterdag 27 januari
Locatie
TivoliVredenburg, Utrecht
Kaarten
Vanaf € 32,-
Musici
Dirigent: Jonathan Bloxham
Viool: Finalisten Oscar Back Concours
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Het Residentie Orkest begeleidt de finalisten van de prestigieuze Oskar Back Prijs van het Nederlands Vioolconcours 2024. Al hun temperament en virtuositeit kunnen de jonge vioolmagiërs kwijt in het geliefde Vioolconcert van Mendelssohn en het vurige Symphonie espagnole van Lalo. De spanning van de finale geeft een extra dimensie aan dit bijzondere concert, waarbij het publiek niet alleen geniet van het Residentie Orkest, maar tegelijkertijd de toekomstige wereldtop ontdekt bij het ontspruiten van hun carrière.

Het tweejaarlijkse Nederlands Vioolconcours met de Oskar Back Prijs voor violisten van 17-26 jaar, is een van de belangrijkste muziekcompetities van Nederland. Ruim 55 jaar geleden vond de allereerste editie plaats. De Oskar Back Prijs wordt gehouden ter ere van de vermaarde Hongaars-Nederlandse muziekpedagoog Oskar Back. Het erelijstje van oud-winnaars is zeer indrukwekkend. In het verleden schreven topviolisten als Emmy Verhey, Jaap van Zweden, Daniel Rowland en Liza Ferschtman de eerste prijs al op hun naam.

Het winnen van de Oskar Back Prijs geeft een enorme schwung aan de carrière van veel jonge violisten. Wie wordt straks de opvolger van violiste Isobel Warmelink, winnaar van 2022?