Alle Menschen werden Brüder

200 jaar Beethoven 9

UITVERKOCHT
Datum
vrijdag 24 mei
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 34,-
Musici
Dirigent: Richard Egarr
Koor: Laurens Symfonisch
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Ondenkbaar: je bent volledig doof en je schrijft de symfonie der symfonieën. Een kolossaal muziekstuk waaruit een universele boodschap van vrede en harmonie spat. Een boodschap actueler dan ooit. Tweehonderd jaar geleden schreef Beethoven zijn imposante Negende symfonie. Dat wordt wereldwijd gevierd. Ook in Den Haag, waar Alle Menschen werden Brüder onlosmakelijk met het Vredespaleis verbonden is. Het Residentie Orkest, een bijzonder solistenkwartet en het fantastische Laurens Symfonisch brengen je Beethovens monument voor de mensheid.

Onze vaste gastdirigent Richard Egarr gaat je voor in het feest der verbroedering. Met zijn Negende symfonie schreef Beethoven misschien wel de meest geliefde symfonie uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Hij veranderde daarmee hoe dan ook de muziekgeschiedenis radicaal. Hij zette een muzikaal monument voor de mensheid op muziek, met als hoogtepunt het wereldberoemde ‘Alle Menschen werden Brüder’ van Schillers gedicht Ode an die Freude. Beethovens kroonjuweel is vol hoop en levenslust. Dat moet je een keer live meemaken!

"Beethovens grootse Negende symfonie geldt als een van de hoogtepunten uit de klassieke muziek en moet je minimaal 1 keer in je leven live gehoord hebben"

- Sven Arne Tepl, algemeen en artistiek directeur Residentie Orkest

Richard Egarr
Ilse Eerens
Barbara Kozelj
Joel Williams
Andreas Wolf
Laurens Symfonisch