Klassiekers en een wereldpremière  

Wouter ontmoet Rembrandt 

Datum
zaterdag 10 juni
Locatie
Nieuwe Kerk, Den Haag
Kaarten
V.a. € 32,-
Musici
viool en artistieke leiding: Wouter Vossen
piano: Rembrandt Frerichs
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Onze concertmeester Wouter Vossen ontmoet de bijzondere jazzpianist en componist Rembrandt Frerichs in de Nieuwe Kerk. Zij brengen dé klassiekers onder de kamermuziek ten gehore: Mozarts Adagio & Fuga en Haydns Symfonie nr. 94. Deze stukken flankeren de wereldpremière van Frerichs Derde pianoconcert. Onze stadsgenoot staat bekend om zijn eigenwijze muziek, met innovatieve stijlcombinaties – van jazz tot klassiek.

Zo combineert het Residentie Orkest het nieuwe met het bekende; wij houden ons publiek graag op hun tenen. De keuze voor Symfonie nr. 94 is dan ook niet toevallig. De beroemde ‘verrassing’ die de grote Oostenrijker erin verwerkte om het publiek op te schrikken, verraadt het gevoel voor humor van de componist. Griegs Laatste Lente gaat eraan vooraf, en roept een speels maar bij vlagen sprookjesachtig beeld op van smeltende sneeuw.  

"Rembrandt Frerichs’ playing is as memorable as his first name: a young musician with remarkable chops who’s also developed an easily-recognisable personal style"

- All About Jazz

Wouter Vossen
Rembrandt Frerichs