Hemelse muziek

Schubert 9

Datum
vrijdag 24 maart -
zondag 26 maart
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
V.a. € 34,-
Musici
Dirigent: Richard Egarr
Viool: Tobias Feldmann
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Fris, vitaal en groots, deze Grote. De Negende symfonie van Schubert bleek zijn zwanenzang – hoewel het een fris en stralend werk is waarin de levensvreugde duidelijk terug te horen is. Glorie horen we ook in het Vioolconcert van Mendelssohn (die overigens het laatste werk van Schubert voor het eerst ten gehore bracht). Topsolist Tobias Feldmann speelt dit bekende vioolconcert, dat Mendelssohn naar eeuwige roem katapulteerde.

Tegenover het Vioolconcert staat Ouverture nr. 1 van Louise Farrenc; een gelukkig steeds vaker geziene naam op concertaffiches. In haar tijd was ze toppianiste, de enige vrouwelijke hoogleraar aan het Parijse conservatorium in de hele negentiende eeuw, en haar werk werd geprezen door Schumann en Fétis. Het is dan ook niet meer dan terecht dat we haar werk steeds vaker horen, vanavond ook bij het Residentie Orkest. Richard Egarr, onze gepassioneerde vaste gastdirigent, neemt ons mee op de reis naar romantiek. Alsof de zon nooit meer ondergaat. 

"Tobias Feldmann is clearly a musician with a distinctive voice"

- The Strad

Tobias Feldmann bij het Residentie Orkest
Richard Egarr
Tobias Feldmann
"Dit is een charmante, maar waar het hoort, ook plechtige, klankvolle en imponerende uitvoering. Een meerwaarde voor de discografie van dit meesterwerk."

- Stretto.be over de cd 'Schubert 9' door het Residentie Orkest