Leer de klassiekers kennen!

RO NOW: Poulencs Gloria

Datum
zaterdag 15 oktober
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
v.a. €34
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Dompel je vanavond even onder in de symfonische muziek, met een shot of Poulenc. Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over het stuk voor een diepere muziekbeleving. Vanavond staat de relatie tussen koor en orkest centraal. Ontdek hoe ijzingwekkend, hoe hemels en hoe ingetogen samenzang kan zijn.  

Vanavond hoor je twee tegenovergestelde werken. Niemand ontsnapt aan het noodlot in Brahms meeslepende Schicksalslied. Maar de troost hierna komt rechtstreeks uit het eeuwige paradijs in een stuk dat ook wel de kathedraal van de koorliteratuur wordt genoemd: het Gloria van Poulenc. Dit complexe en adembenemende werk brengt je tot duizelingwekkende hoogte. Dirigent Jun Märkl legt uit hoe componisten instrumenten en zang verwerken, waar ze botsen en waar ze in harmonie klinken. Een heel nieuwe manier om de klassieke meesters te leren kennen!   

RO NOW
RO NOW opent je oren, verruimt je blik en verdiept je smaak. Op deze avond dompel je je onder in de klassiekers. Een kort en krachtig concert geeft je een shot of symphonic. De dirigent vertelt in een beknopte introductie wat juist déze cellosolo bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf. 

Wolfgang
Bij dit concert kan je gebruikmaken van Wolfgang, een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat je – precies op dat moment – hoort in de muziek. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Kijk hier voor meer informatie en hoe te downloaden!

"In onze RO NOW maak je op een ongedwongen manier kennis met topwerken uit de klassieke muziek"

- Sven Arne Tepl

Jun Märkl
Elizabeth Watts
Groot Omroepkoor (© Simon van Boxtel)