RO NOW
Een meeslepende reis langs Italiaanse liefdesverhalen, die soms zinderend, soms dramatisch eindigen.

RO NOW: Grieg & Prokofjev

Datum
zaterdag 10 december
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
V.a. € 23,-
Musici
Dirigent: Valentina Peleggi
Piano: Vadym Kholodenko
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Dompel je vanavond even onder in de symfonische muziek, met een shot of Italian romance. Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over het stuk voor een diepere muziekbeleving. Vanavond staat in het teken van meeslepende, zinderende, wanhopige romantiek. Zoals dat alleen in Italië kan.  

Dirigent Valentina Peleggi neemt je mee op reis naar haar geboorteland. Zo gaf Edvard Grieg de partituur van zijn Pianoconcert in Rome mee aan Franz Liszt – een van de eersten die dit stuk onder ogen zag. Deze bemoedigende ontmoeting was voor Grieg ‘van oneindige betekenis’. Het romantische resultaat hoor je vanavond. En in de rollercoaster van romantische emotie kan Romeo en Julia natuurlijk niet ontbreken. Prokofjev schreef het ballet over deze ongelukkige jongelingen met typisch Italiaanse invloeden in zijn achterhoofd; Peleggi laat het je horen. Een heel nieuwe manier om de klassieke meesters te leren kennen!  

RO NOW 
RO NOW opent je oren, verruimt je blik en verdiept je smaak. Op deze avond dompel je je onder in de klassiekers. Een kort en krachtig concert geeft je een shot of symphonic. De dirigent vertelt in een beknopte introductie wat juist déze cellosolo bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf. 

Wolfgang - ontdek wat je hoort
Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat je – precies op dat moment – hoort in de muziek. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Wil je Wolfgang gebruiken bij dit concert? Download gratis in de App store (iPhone) of Play Store (Android) of kijk op wolfgangapp.nl. Gebruik hiervoor de gratis wifi Amare Guests.