Leer de klassiekers kennen!

RO NOW: Grieg & Prokofjev

10 december | 20:30
Koop kaarten
Datum
Zaterdag 10 december
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Tickets
V.a. € 23,-
Musici
Dirigent: Valentina Peleggi
Piano: Joyce Yang

Dompel je vanavond even onder in de symfonische muziek, met een shot of Italian romance. Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over het stuk voor een diepere muziekbeleving. Vanavond staat in het teken van meeslepende, zinderende, wanhopige romantiek. Zoals dat alleen in Italië kan.  

Dirigent Valentina Peleggi neemt je mee op reis naar haar geboorteland. Zo gaf Edvard Grieg de partituur van zijn Pianoconcert in Rome mee aan Franz Liszt – een van de eersten die dit stuk onder ogen zag. Deze bemoedigende ontmoeting was voor Grieg ‘van oneindige betekenis’. Het romantische resultaat hoor je vanavond. En in de rollercoaster van romantische emotie kan Romeo en Julia natuurlijk niet ontbreken. Prokofjev schreef het ballet over deze ongelukkige jongelingen met typisch Italiaanse invloeden in zijn achterhoofd; Peleggi laat het je horen. Een heel nieuwe manier om de klassieke meesters te leren kennen!  

RO NOW 
RO NOW opent je oren, verruimt je blik en verdiept je smaak. Op deze avond dompel je je onder in de klassiekers. Een kort en krachtig concert geeft je een shot of symphonic. De dirigent vertelt in een beknopte introductie wat juist déze cellosolo bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf.