Leer de klassiekers kennen!

RO NOW: Mozart & Mendelssohn

19 november | 20:30
Koop kaarten
Datum
Zaterdag 19 november
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Tickets
€ 23,-
Musici
Dirigent: Anja Bihlmaier
Piano: Yeol Eum Son

Dompel je vanavond even onder in de symfonische muziek, met één shot of Mozart en één shot of Mendelssohn. Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over het stuk voor een diepere muziekbeleving.  Vanavond staat in het teken van twee ‘Wunderkinder’ – de klassieke kindsterren Mozart en Mendelssohn.  

Pianist Yeol Eum Son staat bekend om haar sprankelende Mozartvertolkingen. Pianoconcert nr. 20 is een van de meest dramatische werken van de Weense meester en met deze solist absoluut in goede handen. Haar spel leert je dat pianotoetsen je de adem kunnen afsnijden. Maar er is vanavond ook verlichting na het drama. De Eerste symfonie schreef Mendelssohn toen hij pas vijftien jaar oud was (en hij al zo’n twaalf strijkerssymfonieën had geschreven). Het werk is diep romantisch, en daarbij een van de grote liefdes van onze chef-dirigent Anja Bihlmaier. Een mooie manier om de klassieke meesters te leren kennen!  

RO NOW 
RO NOW opent je oren, verruimt je blik en verdiept je smaak.Op deze avond dompel je je onder in de klassiekers. Een kort en krachtig concert geeft je een shot of symphonic. De dirigent vertelt in een beknopte introductie wat juist déze cellosolo bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf. 

Binnenkort te zien