Leer de klassiekers kennen!

RO NOW: Mozart & Mendelssohn

Datum
zaterdag 19 november
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
€ 23,-
Musici
Dirigent: Anja Bihlmaier
Piano: Yeol Eum Son
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Dompel je vanavond even onder in de symfonische muziek, met één shot of Mozart en één shot of Mendelssohn. Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over het stuk voor een diepere muziekbeleving.  Vanavond staat in het teken van twee ‘Wunderkinder’ – de klassieke kindsterren Mozart en Mendelssohn.  

Pianist Yeol Eum Son staat bekend om haar sprankelende Mozartvertolkingen. Pianoconcert nr. 20 is een van de meest dramatische werken van de Weense meester en met deze solist absoluut in goede handen. Haar spel leert je dat pianotoetsen je de adem kunnen afsnijden.
De Eerste symfonie schreef Mendelssohn toen hij pas vijftien jaar oud was (en hij al zo’n twaalf strijkerssymfonieën had geschreven). Het werk is diep romantisch, en daarbij een van de grote liefdes van onze chef-dirigent Anja Bihlmaier. Een mooie manier om de klassieke meesters te leren kennen!  

RO NOW 
RO NOW opent je oren, verruimt je blik en verdiept je smaak.Op deze avond dompel je je onder in de klassiekers. Een kort en krachtig concert geeft je een shot of symphonic. De dirigent vertelt in een beknopte introductie wat juist déze cellosolo bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf.

Wolfgang - ontdek wat je hoort
Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat je – precies op dat moment – hoort in de muziek. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Wil je Wolfgang gebruiken bij dit concert? Download gratis in de App store (iPhone) of Play Store (Android) of kijk op wolfgangapp.nl. Gebruik hiervoor de gratis wifi Amare Guests.