Onthaasten op zondagochtend

Zondagochtendconcert: Strauss & Mendelssohn

Datum
zondag 19 februari
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
V.a. € 23,-
Musici
Dirigent: James Feddeck
Hobo: Roger Cramers
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Nog even onthaasten op zondag met een symfonische reset voor je mindset: klassieke muziek voor bij het ochtendgloren. We openen de ochtend  met de strijkers van het Residentie Orkest. Zij laten, onder leiding van de Amerikaanse dirigent James Feddeck, de Nocturne van Fauré horen. Een laatromantisch werk, vol verfijning en hoop. 

Vervolgens klinkt een heel bijzonder hoboconcert waarin onze solist Roger Cramers het instrument in al zijn vormen laat schitteren. In het Hoboconcert van Strauss hoor je de hobo vol twinkelende melodische loopjes maar ook uitgelaten, luid, vrolijk en aanwezig. Voordat we je de zondag insturen spelen we ten slotte Mendelssohns eerbetoon aan de Reformatie, zijn Vijfde symfonie. Een wat zwaarder, imposant stuk dat je op niet veel plekken te horen krijgt. Een indrukwekkend maar hoopvol begin van je zondagochtend. 

Muzikale kinderworkshop 
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 3,50 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Reserveer hier de workshop >.