Heerlijk onthaasten op de zondagochtend 

Zondagochtendconcert: Beethoven 8

datum
zondag 09 oktober
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
kaarten
V.a. €23,-
musici
Dirigent: Jan Willem de Vriend
Piano: Ronald Brautigam
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Nog even onthaasten op de zondagochtend met een symfonische reset voor je mindset: een glorieus muzikaal begin van je dag. Dirigent Jan Willem de Vriend luidt de ochtend in met bekend én onbekend werk. Hij brengt de Achtste symfonie van Beethoven ten gehore – een uniek geluid in het oeuvre van de grote meester. Het stuk is speels, scherp en wordt door kenners zelfs geestig genoemd. 

Verder neemt deze ochtend Ronald Brautigam plaats achter de vleugel. Deze solist laat de bijna-vergeten componist Johann Wilhelm Wilms opleven, in vervlogen tijden ook wel de Amsterdamse Beethoven genoemd. Zijn Tweede pianoconcert is een uniek en energiek Nederlands werk, dat maar zelden te horen is. Brautigam, die zelf recentelijk een Wilms-album opnam, weet dit als geen ander te brengen. Een inspirerend begin van je zondagochtend. 

Muzikale kinderworkshop 
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 3,50 per kind. Wel van te voren even reserveren! Reserveer hier de workshop >.  

"Jan Willem de Vriend zweept het Residentie Orkest op, brengt scherpte en contrast aan"

- NRC Handelsblad

Jan Willem de Vriend
Ronald Brautigam