Adembenemende muziek

Bruckner 7

Datum
vrijdag 03 mei
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 34,-
Musici
Dirigent: Anja Bihlmaier
Viool: Josef Špaček
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Bruckners Zevende symfonie is een muzikale kathedraal. Van een schoonheid die diep raakt. Chef-dirigent Anja Bihlmaier voert je mee van hartverscheurende pijn naar uitbundige vreugde, van onheilspellend gevaar naar triomfantelijke fanfare. Ook Alban Bergs Vioolconcert is fijnzinnig en ontroerend. In Bergs verdriet voor een kind herken je echo’s van het Bach-koraal Es ist Genug. Een aangrijpend begin van een adembenemende avond.

Het in Den Haag uitvoeren van Berg's Vioolconcert was een diep gekoesterde wens van artist in residence Josef Špaček. Hij bereidt je met een treurige Berg en Bach vol overgave voor op de emotionele rollercoaster van Bruckner. Het tweede deel alleen is al van een onaardse schoonheid. Rijke strijkersklanken gaan voor in een lange, lyrische treurmars als eerbetoon aan de gestorven operagigant Richard Wagner. Je wordt er stil van.

"Josef Špaček is een van de fascinerende artiesten van dit moment. Hij weet op indrukwekkende wijze noten van de meest uiteenlopende componisten vanuit de partituur te tillen en te vertalen in persoonlijke en integere verhalen"

- Sven Arne Tepl, algemeen en artistiek directeur Residentie Orkest

Anja Bihlmaier
Josef Špaček