Een mis voor de levenden 

Ein deutsches Requiem 

Datum
zondag 07 mei
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
V.a. € 34,-
Musici
dirigent: Lawrence Renes
Koor: Cappella Amsterdam
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Tot onze spijt heeft onze chef-dirigent Anja Bihlmaier wegens ziekte dit concert moeten afzeggen. We wensen Anja beterschap en hopen haar voor haar volgende programma weer bij ons te hebben. We zijn verheugd dat we in top-dirigent Lawrence Renes een uitstekende vervanger hebben weten te vinden.

Vergeving, acceptatie en rust – Johannes Brahms schreef Ein deutsches Requiem na de dood van zijn moeder. Hij liet het klassieke Latijnse gebed los, en schreef op basis van Lutheriaanse, Duitstalige versies een nieuwe dodenmis. Eén die niet de stervende naar de dood begeleidt, maar de achterblijvers steun biedt om door te gaan. Juist daarin zat Gods onvoorwaardelijke liefde, volgens de componist. 

De middag opent met een ander fascinerend werk – volgens velen het beste wat Finland te bieden heeft: de Zevende symfonie van Jean Sibelius. Ook deze Fin verkende klassieke werken, die hij naar zijn eigen, natuurminnende, hand zette. De Zevende is zijn laatste voltooide werk geweest. Het is bijzonder sfeervol en zelfs episch te noemen. Hierna leidt Lawrence Renes het topkoor Cappella Amsterdam en solisten Katrien Baerts en Raoul Steffani voor het sluitstuk van de middag.

Zin in klassiek, maar niet zeker van je keuze? Ontdek met de Keuzehulp Klassiek het concert dat bij jou past.
Katrien Baerts (foto: Claudia Hansen)
Raoul Steffani
Lawrence Renes
Cappella Amsterdam