150-jarig jubileumconcert van het Residentie Bachkoor

Haagse Kanjers

11 juni | 20:00
Koop kaarten
Datum
Zaterdag 11 juni
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Tickets
V.a. € 35,-

In 2022 bestaat het Residentie Bachkoor 150 jaar en dat wil het koor natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Natuurlijk werkt het Residentie Orkest mee aan dit feestelijke jubileumconcert.

Het sluitstuk van een groots korenproject 'Den Haag Zingt' is dit jubileumconcert, het verjaardagsconcert van het Residentie Bachkoor aan het Haagse publiek onder leiding van Jos Vermunt. En met dit concert wordt uitgepakt! De vorm van dit jubileumconcert is een vrije interpretatie van de beroemde ‘Last Night’ van de BBC Proms. Het Residentie Bachkoor presenteert voor de pauze feestelijke fragmenten uit de (koor)muziekgeschiedenis.  

Het deel na de pauze is een feestelijke cross-over van bekende liederen uit het koorrepertoire en operarepertoire, rock, jazz en hiphop. Het Residentie Bachkoor heeft daarvoor de in Den Haag opgeleide klassieke zangeres Maria Fiselier en Pat Smith, zanger van onder meer de Haagse band Splendid en nachtburgemeester van Den Haag, uitgenodigd om met de Residentie Bachkoor samen te werken. Ook het Residentie Orkest werkt mee aan dit bijzondere Haagse feest.