Werken bij het Residentie Orkest

Voor de afdeling Development & Relations zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

FONDSENWERVER | 8-12 UUR (0,2-0.3 FTE) 

Wij zijn het Residentie Orkest Den Haag. Den Haag is de stad waarmee we onlosmakelijk zijn verbonden. De internationale, diplomatieke, politieke en koninklijke stad aan zee en stad van vrede en recht. Met onze muziek spelen we een belangrijke rol in het bereiken en verbinden van alle inwoners en bezoekers van Den Haag. Wij bieden een muzikale belevenis van topkwaliteit met een avontuurlijk en dynamisch karakter. Onze muziek, liveoptredens, maatschappelijke en educatieve programma’s verbinden, dagen uit, verrassen en laten je genieten. Onze artistieke interpretatie van muziek creëert dat unieke moment waarbij muziek, soms al eeuwenoud, ineens weer helemaal van nu is. Het orkest is altijd op zoek naar de relevantie van muziek op een eigentijdse, jonge en frisse manier. In september 2021 zijn we verhuisd naar het prachtige nieuwe cultuurcomplex Amare in het centrum van Den Haag. Een inspirerende werkplek dat we delen met het Nederlands Dans Theater, het Koninklijk Conservatorium en Stichting Amare.  

Jouw impact 
De afdeling Development & Relations is verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de fondsenwerving van het Residentie Orkest. Als fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor het generen van structurele inkomsten voor met name de educatieve en maatschappelijke projecten van het Residentie Orkest. Je dient aanvragen in bij vermogensfondsen voor de verschillende projecten en verbindt de organisaties langdurig met het Residentie Orkest. Je ontwikkelt een fondsenwervingsstrategie en weet nieuwe kansen te benutten. Samen met je collega's zorg je ervoor dat de fondsenwervingsdoelstellingen gehaald worden en op die manier de educatieve en maatschappelijke projecten van het orkest gerealiseerd kunnen worden. 

Wat je gaat doen 

* Je Inventariseert wie voor bepaalde projecten financiering nodig heeft en verzorgt de aanvragen en verantwoordingen bij fondsen.  
* Je ontwikkelt een fondsenwervingsstrategie en voert deze uit 
* Je bewaakt doelstellingen, planning en budget en draagt bij aan de optimale inrichting van het fondsenwervingsproces.  
* Je ondersteunt de Manager Development & Relations bij het onderhouden en bouwen van een netwerk met vertegenwoordigers van fondsen. Je bent indien nodig aanwezig bij evenementen en concerten.   
 

Wie je bent 
* Je bent accuraat en hebt oog voor detail.  
* Je bent een echte teamplayer, die zelfstandig kan werken. 
* Je bent stressbestendig en je kunt snel schakelen tussen verschillende taken. 
* Je bent commercieel en ziet kansen om de inkomsten uit fondsenwerving te vergroten.  
* Affiniteit met podiumkunsten en klassieke muziek is een pre 


Kennis en ervaring 
* Hbo werk- en denkniveau.   
* Ervaring met fondsaanvragen is een pre 
* Je hebt uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden  
* Je bent representatief 
* Bij voorkeur een netwerk binnen de culturele en maatschappelijke fondsen.   
* Je hebt ervaring met het werken in de Cloud (Office 365). 
* Kennis van CRM is een pré. 

Ook kandidaten die zich in dit vak willen ontwikkelen worden van harte uitgenodigd om te reageren.   
 

Wat bieden wij? 
* Een uitdagende functie in een dynamische omgeving. 
* Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.  
* Je salaris bedraagt maximaal € 4.186,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek.  
* Daarnaast krijg je 47 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband), 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,25%.  
* Een gloednieuwe werkplek in Amare, het culturele hart van Den Haag. 
* De mogelijkheid om hybride te werken. 
* Een personeelsregeling voor het bijwonen van concerten van het Residentie Orkest.   

 
Het Residentie Orkest onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en streeft ernaar om als organisatie een afspiegeling van haar publiek en daarmee de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt. 

 

Solliciteren en overige informatie 

Graag ontvangen we uiterlijk 15 juni je sollicitatie in de vorm van een motivatiebrief en CV. Je kunt je sollicitatie richten aan Sana van Iddekinge, Hoofd P&O en mailen naar vacatures@residentieorkest.nl. Op 22 juni staat de eerste gespreksronde gepland en op 29 juni de tweede.   

Voor meer informatie over de functie of de procedure kun je vanaf 30 mei contact opnemen met Inge Kluin, inge.kluin@residentieorkest.nl of 070-8800221. Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Bij indiensttreding vragen we om een Verklaring omtrent Gedrag (VOG).