Werken bij het Residentie Orkest

Het Residentie Orkest heeft per direct twee vacatures voor:

2e Viool tutti (75%) 

De functie

Als tutti-speler in de 2e vioolgroep ben je één van de noeste musici die het orkest kleur geven. Wekelijks wordt een productie voorbereid en uitgevoerd. Je plek binnen de groep rouleert per productie. Daarnaast ben je inzetbaar voor (educatieve en maatschappelijke) activiteiten en podiumpresentaties in kleinere bezetting.

Functie eisen

Het spreekt voor zich dat je je onderscheidt als violist. Wij vragen openheid voor de authentieke speelstijl én voor hedendaagse muziek. Je vindt het leuk én belangrijk om naast je collectieve podiumactiviteiten mee te werken aan educatieve en maatschappelijke activiteiten en producties in ensembleverband. Je kenmerkt je als een positief geëngageerde teamspeler die de juiste balans weet te vinden tussen eigenheid en het collectief.

Solliciteren en procedure

Graag ontvangen we uiterlijk 20 april 2021 je sollicitatie in de vorm van een volledig ingevuld sollicitatieformulier. Dit formulier vind je hieronder (nl eng).

Het proefspel voor deze functie vindt plaats op dinsdag 25 mei (voor- en eerste ronde) en woensdagmiddag 26 mei (finale ronde) 2021. Verplichte werken:

  • Mozart: Uit vioolconcert nr. 4 (KV 218) of nr. 5 (KV 219) 1e deel met cadens;

  • Keuze uit een romantisch vioolconcert (1e deel met cadens): Brahms, Tsjaikovski of Sibelius;

  • Nader te bepalen orkestpartijen.

De selectiecommissie behoudt zich het recht voor uit de schriftelijke sollicitaties een voorselectie te maken. Een sollicitatiegesprek maakt deel uit van de selectieprocedure. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana van Iddekinge, Hoofd Personeel & Organisatie: sana.van.iddekinge@residentieorkest.nl of (070) 880 0299.

Overige informatie

Om voor deze baan in aanmerking te komen, geldt de voorwaarde dat als je afkomstig bent uit een niet-EU-land, je moet beschikken over een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland. Bij benoeming vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Naar het Nederlandstalige sollicatieformulier
To the English application form