Reflectie, zingeving en wat de mens overstijgt 

Zondagmatinee

25 sep
-
07 mei
Concertzaal Amare, Den Haag

Start datum
zondag 25 september
Eind datum
zondag 07 mei
Concerten
6 Concerten
Tickets
V.a. € 163,20
Koop serie

De zondag is van oudsher een dag van reflectie en zingeving. Van oog – en oor – voor het transcendentale, het bovenzinnelijke dat ons begrip overstijgt. In de Zondagmatinee koppelen we de onvoorstelbare rijkdom van vier eeuwen symfonische muziek aan de onderzoekende blik die zich tegelijkertijd naar binnen, naar buiten en naar boven richt: de mens, de natuur en het spirituele.

Voel hoe Schumann zijn levensvreugde hervindt en het componeren herontdekt. Ervaar hoe onze vaste gastdirigent en Schubert-expert Richard Egarr de glorieuze Negende symfonie van het vroeggestorven Weense genie tot leven wekt. Ook dit seizoen is er volop aandacht voor nieuwe composities met de Nederlandse première van Henderickx’ Klarinetconcert ‘Sutra’ en van Uzu, een orkestwerk van de Japanse componist Toshio Hosokawa voor zijn vriend en onze vaste gastdirigent Jun Märkl. 

Al een aantal jaar opent de vrijdagavond verschillende keren per seizoen met de One Minute Symphony: een nieuw muziekstuk van een minuut door een compositiestudent van het Koninklijk Conservatorium. Steeds weer vormt de stad Den Haag de inspiratie voor steeds weer een verrassende compositie. Alleen op vrijdagavond? Nee; ook zijn ze soms onderdeel van de Zondagmatinee. Een prachtige gelegenheid om kennis te nemen van de frisse muzikale ideeën van jong talent, naast al die gevestigde namen uit heden en verleden in deze wonderschone serie. 

Concerten in deze serie