Een muzikale reis. Eindbestemming: de mens 

Symphonic Friday

Van de onpeilbare diepten van de ziel tot de meest lichtvoetige viering van het leven: deze vrijdagavondconcerten zijn niets minder dan een ontmoeting met onszelf. Onze relatie met de natuur, met elkaar en met datgene wat ons overstijgt. Of je het nu geloof noemt of spiritualiteit, de grote componisten van toen en nu hebben dat vertaald in muziek. Bij Symphonic Friday ben je getuige van hun overpeinzingen tijdens bijzondere ontmoetingen tussen dirigenten en solisten die vanuit de hele wereld naar Den Haag afreizen.

Geef je over aan Mahlers visie op de volmaakte schoonheid en de menselijke emoties in relatie tot God en natuur. Laat je overrompelen door het ijzingwekkende portret dat Sjostakovitsj schilderde van Sovjetdictator Stalin. Of trek met Beethoven door de vrije natuur en landerijen van de ‘Pastorale’.

Het grootse schuilt soms in de kleinste dingen. Bijvoorbeeld in de alledaagse voorwerpen uit de kringloopwinkel die het instrumentarium vormen voor Mayrhofers ode aan de menselijke inventiviteit: het Recycling Concerto. Als allereerste brengt het Residentie Orkest dit intrigerende muziekstuk, dat op intelligente wijze onze huidige consumptiemaatschappij aan de kaak stelt, in Nederland ten gehore. 

Bekijk de series