Intieme muziek op de meest persoonlijke wijze gebracht 

Kamermuziek in de Nieuwe Kerk 

10 sep
-
10 jun
Nieuwe Kerk, Den Haag

Start datum
zaterdag 10 september
Eind datum
zaterdag 10 juni
Concerten
8 Concerten
Tickets
V.a. € 76,80
Koop serie

Al jaren is Up Close & Personal met zijn intieme setting en persoonlijke kennismaking met onze musici een van onze populairste series. De toegankelijke Klassiekers in de Nieuwe Kerk met hun iets grotere bezetting zijn al net zo geliefd.

De sfeervolle Nieuwe Kerk leent zich zeldzaam goed voor grootse muziek in kleine bezetting. Elk concert uit de kamermuziekserie Up Close & Personal, steevast op de woensdagavond, is een ontmoeting met enkele van onze orkestleden. Onze cellogroep heeft een indrukwekkend programma van klassiekers uit het cello-ensemblerepertoire op stapel staan. De slagwerkers zijn met fascinerend werk te horen in een programma waarin ook Beethovens Tiende strijkkwartet (op. 74) klinkt. De Nederlandse topjazzviolist Tim Kliphuis vult de Nieuwe Kerk met zijn geïmproviseerde klanken en wordt hierbij vergezeld door dansers van Kalpanarts.

Het Residentie Orkest zoekt altijd naar het nieuwe, ook waar het historisch repertoire betreft. Daarom ben je bij Klassiekers in de Nieuwe Kerk eveneens getuige van niet minder dan twee wereldpremières: het Celloconcert van Joël Bons en het Pianoconcert van Rembrandt Frerichs. Het centrepiece van deze reeks wordt gevormd door het jaarlijkse kerstconcert met het Haags Matrozenkoor. 

Concerten in deze serie

Koop de serie Up Close & Personal
Koop de serie Klassiekers in de Nieuwe Kerk
Koop beide series in de combideal!