Scrooge in Den Haag

A Christmas Carol

Date
Sunday 25 December -
Thursday 29 December
Location
Danstheater Amare, Den Haag
Tickets
V.a. € 11
Musicians
Dirigent: Ivan Meylemans
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Wegens de maatregelen tegen de verspreiding van het Covid-19 virus zijn wij helaas genoodzaakt dit concert te annuleren.

Mocht u kaarten voor dit concert hebben, dan neemt de kassa van Amare zo snel mogelijk contact met u op over de verdere afwikkeling. Om overbelasting te voorkomen, doen wij het dringende verzoek op dit moment geen contact op te nemen met onze klantenservice of het bespreekbureau van Amare.

’s Werelds beroemdste kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens, in de versie van De Dutch Don’t Dance Division en het Residentie Orkest, keert terug naar Den Haag. Tijdens de kerstdagen te zien in Amare.

Het beroemde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens uit 1843 is in 1992 tot een ballet bewerkt door componist Carl Davis. Een tijdloos verhaal, waarin de oude man Scrooge in één nacht verandert van een zelfzuchtig persoon tot een liefdevolle weldoener.

De Dutch Don’t Dance Division en het Residentie Orkest geven dit ballet een heel eigen karakter. Geen traditioneel Britse interpretatie: Den Haag en Scheveningen uit begin vorige eeuw spelen een belangrijke rol. De feestelijke partituur van Carl Davis vermengt klassieke muziek met traditionele Christmas Carols. Het grote succes uit 2019 van choreografen Rinus Sprong & Thom Stuart keert daarmee na twee jaar eindelijk terug in Den Haag. Een winterproductie die ieders hart zal verwarmen.