Fieldlab concert

Celebrating Music!

Residentie Orkest speelt Beethoven 5 en Mozart
14 mei
  • 14 mei | 19:30
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Datum
Vrijdag 14 mei
Start
19:30 uur
Tickets
€27,50

Dirigent
Richard Egarr
Presentator
Tijl Beckand
Sopraan
Katrien Baerts
Tuba
Elias Gustafsson
Koop kaarten

We mogen weer! In ‘Celebrating Music!’ brengen we live muziek op de manier waarop het hoort: in een volle concertzaal. Met een spetterend programma gepresenteerd door niemand minder dan Tijl Beckand. Hij neemt je mee langs klassiekers van Mozart en Tsjaikovski. Hoogtepunt van de avond is wel de Vijfde van Beethoven. Vooral de indrukwekkende eerste maten, met dat ogenschijnlijk simpele thema van vier noten, maken deze symfonie tot een van de populairste en bekendste composities. ‘Het noodlot klopt aan de deur’ sprak Beethoven ooit, maar aan het eind horen we toch echt de overwinning!

‘Celebrating Music’ is het laatste concert van het Residentie Orkest dat in het Zuiderstrandtheater zal worden gegeven. In de zomer verhuizen we naar het nieuwe Amare, in het hart van de stad.

Richard Egarr
Tijl Beckand
Katrien Baerts

Belangrijk!

Dit concert is onderdeel van een wetenschappelijk onderzoek. Dat betekent dat er een aantal voorwaarden is verbonden aan toegang tot dit concert.

Lees daarom onderstaande informatie zorgvuldig door voordat je tickets bestelt!

Voorwaarden bezoek testconcert

De anderhalve meter afstandsregel is tijdens het testconcert niet van toepassing. In een wetenschappelijke setting wordt onderzocht welke bewegingen er plaatsvinden en hoe bezoekers zich gedragen. Om kwetsbare mensen te beschermen is, op advies van het RIVM, vanuit Fieldlab Evenementen bepaald dat mensen die behoren tot een risicogroep het testconcert niet mogen bezoeken. Dat geldt tot onze grote spijt voor personen die ouder zijn dan 70 jaar en mensen met onderliggende ziekten (volgens de definitie van het RIVM), zelfs als deze al zijn gevaccineerd.

Bij de aankoop van concerttickets zijn een 06-nummer en smartphone noodzakelijk. Bij aankoop van een ticket wordt gevraagd om de app ‘Close’ te downloaden. Alle communicatie over het concert, de sneltesten en het onderzoek verloopt via deze app.

Voorafgaand aan het concert worden alle bezoekers, musici en medewerkers onderworpen aan een sneltest, die maximaal 24 uur voor het einde van het concert moet plaatsvinden. De sneltest wordt zo dicht mogelijk bij de woonplaats van de bezoeker afgenomen. De sneltest wordt gratis aangeboden op 33 locaties via testenvoortoegang.nl. Communicatie hierover volgt via de Close app. Via deze app kun je ook een afspraak maken. Alle bezoekers moeten zelf hun eigen sneltesten inplannen, dit kan ook via de Close app.

Toegang tot het concert is enkel mogelijk op vertoon van een e-ticket in de app, een geldig coronatestbewijs (negatieve test) en een verplichte ID-check.

Het is mogelijk dat alle bezoekers tijdens het concert een tag of een armband meekrijgen, waarmee al hun contactmomenten en de duur daarvan worden geregistreerd.

Bovendien vindt een tweede sneltest plaats vijf dagen na het concert.

Kijk hier voor meer informatie over de voorwaarden het bezoek aan een Fieldlab evenement.

Coronamaatregelen

Tijdens het concert zijn de coronamaatregelen niet van kracht en gelden de reguliere huisregels van het Zuiderstrandtheater. De geldende RIVM-maatregelen worden dus losgelaten ten behoeve van het onderzoek door Fieldlab en bezoekers hoeven geen anderhalve meter afstand te houden in het theater. Wel moeten er mondkapjes worden gedragen bij 'bewegingsmomenten'.

In het kaartje zijn de garderobe, koffie/thee en een drankje na afloop inbegrepen. Zitplaatsen worden ter plekke aangewezen door onze medewerkers, je kunt bij reservering geen specifieke zitplaats kiezen.

De bezoekers van het testconcert worden verdeeld in 2 groepen (bubbels): ‘zaal beneden’ en ‘zaal boven’. Elke bubbel heeft een eigen ingang en eigen voorzieningen. In het bestelproces kunnen tickets worden geboekt voor een bubbel en een tijdslot om te arriveren. Op deze manier kunnen we groepen bezoekers gescheiden van elkaar het theater in laten gaan en het risico op besmettingen beperken.

Bereikbaarheid Zuiderstrandtheater

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, adviseert de overheid om alleen te reizen met het openbaar vervoer wanneer dat noodzakelijk is.

In verband met bouwwerkzaamheden rondom het Zuiderstrandtheater is er beperkte parkeergelegenheid. (Betaald) parkeren kan eventueel ook op het parkeerterrein bij Strandslag 12 aan het einde van de Houtrustweg.

Door de bouwwerkzaamheden is het theater momenteel zeer moeilijk bereikbaar vanaf de parkeerplaats voor bezoekers die slecht ter been zijn. Het is niet mogelijk om mensen voor de ingang van het theater af te zetten. Tijdens de concertavond is de lift in het theater bovendien buiten gebruik. Helaas moeten we daarom mensen die slecht ter been zijn afraden dit concert te bezoeken. Onze excuses voor het ongemak!

Veelgestelde vragen

Neem contact op