Met Mozart het nieuwe jaar in!

Nieuwjaarsconcert

Uitverkocht
Datum
vrijdag 12 januari
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 34,-
Musici
Dirigent: Richard Egarr
Zangers: Raoul Steffani en Louise Kemény
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Geen mooiere traditie dan het vieren van het nieuwe jaar met het feestelijke Nieuwjaarsconcert van het Residentie Orkest. Een vrolijk en gevarieerd muzikaal feest met heerlijke melodieën van Mozart. Onze vaste gastdirigent Richard Egarr staat met zijn tomeloze energie garant voor muzikaal vuurwerk. Ideaal voor het inluiden van het nieuwe jaar!

Champagne, oliebollen en muzikaal vuurwerk! Om het nieuwe jaar passend in te luiden, vieren we met het Residentie Orkest een uitbundig Mozart-feest op het podium. Een avond vol muzikale hoogtepunten met graag geziene gastsopraan Louise Kemény en Raoul Steffani, dé Nederlandse bariton van het moment en in 2023 winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. Ook klinkt Mozarts allerlaatste symfonie: de machtige Jupitersymfonie. Een absoluut meesterwerk, genoemd naar de God van het licht en de stralende hemel. Een werk vol levensvreugde. Hoopvol als het nieuwe jaar.

"Raoul Steffani reikt zijn tekst zingend aan zijn publiek en trekt de zaal naar zich toe op een zeer expressieve en persoonlijke wijze"

- Jury Nederlandse Muziekprijs (2023)

Richard Egarr
Louise Kemény
Raoul Steffani