Make music, not trash

Mens & Natuur 

Datum
vrijdag 31 maart
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
V.a. € 34,-
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Make music, not trash. Tijdens deze avond willen we een klein stukje van de harmonie tussen mens en de natuur herstellen. Afval, zwerfvuil, luchtvervuiling – het Residentie Orkest grijpt het moment aan om te reflecteren op hoe wij wat we overhebben kunnen bewaren, én hergebruiken. Een beweging naar het circulaire, uit liefde voor de natuur. Daarbij hoort absoluut de ‘Pastorale’, Beethovens Zesde symfonie.

Deze beroemde ode aan de natuur wordt vanavond voor het eerst opgevoerd door het Residentie Orkest onder leiding van onze chef-dirigent Anja Bihlmaier. Bijzonder is de daarbij getoonde ‘Pastoral Symphony in Images’ van de Duitse fotograaf Tobias Melle waarin een brug wordt geslagen tussen de romantische benadering van Beethovens muziek en de huidige onderwerpen van milieubescherming en klimaatcrisis.

Daarnaast klinkt de Nederlandse première van Gregor Mayrhofers Recycling Concerto. Dit schreef hij speciaal voor een van de beste percussionisten van dit moment: Vivi Vassileva. Met hergebruik van materialen, gebruiksvoorwerpen, daagt hij haar uit om experimenteel en vindingrijk te werk te gaan. Zo speelt het koper bijvoorbeeld met dempers van gebruikte spullen. Ook in de bewustwording rondom de consumptiemaatschappij en de circulaire economie is muziek te vinden. Absoluut een bijzondere ervaring. 

"Vivi Vassileva's fenomenale spel liet het publiek uit hun stoel vallen"

- Westdeutsche Zeitung

Anja Bihlmaier
Vivi Vassileva
Uit Beethovens Symfonie Nr. 6 'Pastorale in Images' door Tobias Melle
Benieuwd naar de bijbehorende expositie 'Make art, not trash'?
Benieuwd naar de bijbehorende lezing 'Make music, not trash'?