De beste symfonische muziek, kort en krachtig! 

RO NOW: Mens & Natuur

01 april | 20:30
Koop kaarten
datum
zaterdag 01 april
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
kaarten
V.a. € 23,-
musici
Dirigent: Anja Bihlmaier
Percussie: Vivi Vassileva

Dompel je vanavond even onder in de symfonische muziek, met een shot of Beethoven. Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over het stuk voor een diepere muziekbeleving. Vanavond staat in het teken van de harmonie tussen mens en de natuur. En dat we die eigenlijk in ere moeten herstellen. 

Make music, not trash. Dát is de boodschap van het Recycling Concerto van Gregor Mayrhofer waar onze dirigent Anja Bihlmaier je vanavond meer over vertelt. Mayrhofer schreef dit experimentele, vindingrijke stuk speciaal voor Vivi Vassileva, waarin hij haar uitdaagt om gerecyclede materialen en gebruiksvoorwerpen als percussie-instrumenten te gebruiken. Verder spelen we Beethovens Zesde symfonie, bijgenaamd ‘Pastorale’ De componist was een groot natuurliefhebber en liet zich inspireren door het leven op het land. Met fluitende vogels, storm, dauw en kabbelende beekjes. Een revitaliserende ode aan de natuur en een heel nieuwe manier om de klassieke meesters te leren kennen! 

RO NOW 
RO NOW opent je oren, verruimt je blik en verdiept je smaak. Op deze avond dompel je je onder in de klassiekers. Een kort en krachtig concert geeft je een shot of symphonic. De dirigent vertelt in een beknopte introductie wat juist déze cellosolo bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf.