Inspiratie & variatie

Dvořák! 

Datum
Vrijdag 30 september
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Tickets
V.a. € 34,-
Musici
Dirigent: Jonathan Bloxham
Cello: Julian Steckel
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.
Dit concert is onderdeel van de serie Symphonic Friday.

De Vijfde symfonie van Dvořák is niet zomaar iedere dag te horen. Sterker: het is nu bijna tachtig jaar geleden dat we voor het laatst de pastorale klanken van het Boheemse landschap in Den Haag tot klinken brachten. Ook klinkt Dvořáks Celloconcert – warmbloedig, groots, fascinerend. Liefde voor je omgeving, heimwee, verlangen naar de natuur – Dvořák verklankte zijn verbondenheid met de Bohemen op verschillende manieren. Inspiratie en variatie, dat zijn de themawoorden voor de avond.

Het is dan ook de combinatie van de stukken die deze avond bijzonder maakt. Waar in de pastorale opener de vogels en jachthoorns doorklinken, laat het Celloconcert een door-en-door romantisch geluid horen. Solist Julian Steckel neemt hiervoor het podium. De afsluiter van de avond verstilt: de Waldesruhe van de Slavische meester, een ingetogen droom die zacht sluimert. Dirigent Jonathan Bloxham Bloxham keert naar zijn fantastisch debuut twee jaar geleden terug bij ons orkest. Hij vliegt na de levendige eerste twee stukken van vandaag terug in de verfijnde verstilling die de Waldesruhe typeert. Een zucht van ‘Wanderlust’ en ‘Fernweh’ om de avond mee af te sluiten. 

"As an interpreter, I’ve started trusting my inner life more and letting the audience in. It’s a kind of vulnerability that makes you stronge"

- Julian Steckel

Jonathan Bloxham
Julian Steckel

Binnenkort te zien